Rostfria räcken

Våra rostfria glas räcken har en modern och stilren design och håller högsta kvalite. Räcket karaktäriseras av sina detaljer för upphängning och skarvar.

Om ditt rostfria räcke ska monteras inomhus används en rostfri variant som går under beteckningen AISI 304. Om det däremot är utomhus använder man istället AISI 316, eller syrafast rostfritt stål.

Variationsmöjligheter

Vårt rostfria räcke kan du anpassa efter dina egna designval. Med eller utan överliggare, topp eller sidomontering och vilken glastyp är exempel på val du kan göra.

Med eller utan överliggare

Det rostfria räcket kan beställas med eller utan överliggare. Överliggaren finns i rostfritt utförande.

Rostfritt

Om ditt rostfria räcke ska monteras inomhus används en rostfri variant som går under beteckningen AISI 304. Om det däremot är utomhus använder man istället AISI 316.

Glas

De glas som vi levererar med våra rostfriaräcken är 8,38 mm laminerat säkerhetsglas antingen med klar folie, med opalfolie (frostat) eller med gråtonade glas. Laminerat glas innebär att två glasskivor limmas ihop med en folie mellan. Om glaset går sönder håller glasskivan ändå ihop som framrutan på en bil. Glasen har slipade kanter.

Montering Ovanpå/Utanpå

Det rostfria räcket kan man montera antingen ovanpå eller på sidan av altan/balkong. Ovan på montage innebär att stolpen har en fot och ett lock. Vid sidomontage hålls stolpen fast av en stolphållare.

Underhåll

Det man bör veta är att, trots sitt namn, kan utomhusmonterade rostfria räcken rosta om man inte underhåller dem. Vill man ha ett räcke som kräver mindre underhåll rekommenderar vi istället vårt stolpfria aluminium räcke. Hur ofta man måste underhålla räcket beror helt och hållet på var man bor och i vilken miljö räcket är monterat.

Montering

Det rostfria räcket är enkelt att montera. Titta på våra måttmallar för information om hur stolparna ska placeras i hörn och vid avslut. Samt hur du ska mätt för att få fram rätt mått som vi sen anpassar räcket till.

Specifikationer

Med handledare, Pris: 2600 kr/löpmeter över 5 m & max 2 vinklar.
Utan handledare, Pris: 2200 kr/löpmeter över 5 m & max 2 vinklar.
Leveranstid: Finns i lager
Godkänt av boverket för fallhöjd
Prisgaranti

2017-04/1-mrk.jpg
2017-04/4-mrk.jpg
2017-04/2-mrk.jpg
2017-04/5-mrk.jpg
2017-04/8-mrk.jpg
2017-04/9-mrk.jpg
2017-04/6-mrk.jpg
2017-04/13-mrk.jpg
2017-04/11-mrk.jpg
2017-04/14-mrk.jpg

Kontakta oss för en fri offert

Vi ger dig gärna en komplett offert på just ditt projekt?

Maila oss då en enkel skiss/ritning med ungefärliga längdmått samt vilken typ av räcke du vill ha så får du inom 48 tim en komplett offert.


Hemsida & Design av Intendit Webbyrå